ساعت ۱٠:٥٦ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۱٤ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:

 

آدرس سایت جدید انجمن پزشکان عمومی کرج

 

kjgp.ir


این زنان نیز میتوانند مادر شوند .
ساعت ۱٢:٤٦ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ۱۳ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:

پزشکان بر اساس بررسی‌های جدید خود اظهار داشتند که زنان مبتلا به ام اس نیز می‌توانند باردار شوند.
به گفته متخصصان شواهد پزشکی نشان می‌دهد بارداری در زنان مبتلا به ام اس به سقط‌های خود به خودی، مرده‌زایی یا نارسایی‌های مادرزادی منجر نمی‌شود و ابتلای مادر به این بیماری برای جنین خطری ندارد. پزشکان همچنین معتقدند بیشتر علائم بیماری ام اس در طول بارداری به خصوص در سه ماهه سوم آن از بین رفته یا کاهش می‌یابند. در مجموع می‌توان گفت زنان مبتلا به این بیماری می‌توانند بارداری طبیعی داشته باشند.

با این حال برخی از زنان مبتلا به ام اس ممکن است دچار مشکلاتی در راه رفتن، عدم کنترل مثانه یا روده، خستگی و حرکت‌های غیرمعمول روده باشند که در طول بارداری شدت می‌یابند اما می‌توان با استفاده از وسایل کمکی همچون ویلچر تا حدودی این مشکلات را کنترل کرد.

حدود 30 درصد از زنان مبتلا به این بیماری که پیش‌تر تحت درمان قرار نگرفته‌اند علائم بیماری‌شان سه ماه پس از وضع حمل عود می‌کند اما به ناتوانی طولانی‌مدت آنان منجر نمی‌شود.
داروهای جلوگیری از پیشرفت ام اس نباید در دوران بارداری مصرف شوند و همچنین مصرف آنها برای مادران شیرده مناسب نیست و به همین دلیل زنان مبتلا به ام اس پیش از اقدام به بارداری باید با پزشک مشورت کنند.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : ایسناf


کندن "موی سفید"، درست یا غلط؟
ساعت ۱۱:٥۳ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۱٠ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:

آفتاب: برخلاف باور عمومی، کندن موی سفید باعث افزایش تعداد موهای سفید نمی‌شود چرا که سفیدی مو مربوط به "رنگدانه‌های سلولی" آن است و کندن یا قیچی کردن مو اثرگذار نیست.

رنگدانه‌های موجود در سلولهای ریشه‌ای مو‌ها، عامل طبیعی رنگ مو هستند و با توقف ساخت این رنگدانه‌ها در سلول، مو رنگ خود را از دست می‌دهد و به اصطلاح سفید می‌شود.

سفیدی مو می‌تواند علامت بعضی از بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های "خودایمنی بدن" باشد. همچنین کمبود "ویتامین B۱۲ "و کمبود آهن نیز در سفیدی زودرس‌ مو‌ها موثرند. سفیدی زودرس مو‌ها می‌تواند به دلیل "پرکاری تیروئید"، کم‌خونی نیز باشد اما "ژنتیک" دلیل اصلی سفیدی زودرس مو است.

اگر در افراد سفیدپوست سن سفیدی مو‌ها به زیر ۲۰ و در افراد سیاه‌پوست به زیر ۳۰ سال برسد می‌توان گفت فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است و با استفاده از برخی دارو‌ها می‌توان از آن جلوگیری کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، گفتنی است شامپو‌ها تنها باعث تیره و روشن شدن مو‌ها می‌شود اما تاثیری در سفیدی آن‌ها نخواهد داشت. همچنین رنگ مو نیز در کاهش و یا افزایش موهای سفید تاثیری ندارد.


له شده این میوه خاصیت ضد سرطانی دارد
ساعت ٩:٤٠ ‎ق.ظ روز دوشنبه ٤ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:
به گزارش بی باک به نقل از جام، تحقیقات  نشان داده است که موزهای رسیده و له شده خاصیت بیشتری نسبت به موزهای نارس دارند. خاصیت ضد سرطانی موز رسیده 8 برابر بیشتر از موز نارس است.


از این به بعد موزهای خیلی رسیده و نرم را که پر از لکه های تیره هستند و اگر به هر کسی آنها را تعارف کنید نوعی توهین حساب میشود دور نریزید زیرا آخرین موزهای له شده و سیاه دارای ماده معجزه آسای تی – ان – اف می باشند که قدرت مبارزه با سلول های سرطانی و از بین بردن آنها را دارند و هر چقدر موز رسیده تر و سیاه تر باشد بیشتر دارای این ماده است.

کنفرانس علمی یک روزه اخلاق و حقوق پزشکی
ساعت ٩:۳٠ ‎ق.ظ روز دوشنبه ٤ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:

کنفرانس علمی یک روزه اخلاق و حقوق پزشکی

پنج شنبه 7/9/1392

سالن اجتماعات سازمان نظام پزشکی کرج بزرگ

شناسه برنامه : 34825

امتیاز بازآموزی : 6

دبیران علمی :  - جناب آقای دکتر سید محمود طباطبایی

                   -  سرکار خانم دکتر کبری جودکی

دبیر اجرایی :  جناب آقای دکتر روح الله توده زعیم

 


مواد غذایی که "خاصیت سیرکنندگی" دارند
ساعت ۱٠:۳٠ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۳ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:

آفتاب: اگر از اشتهای زیادتان گله‌مند هستید یا قصد دارید لاغر شوید و دنبال راهی برای کاهش اشتهای خود می‌گردید، سفیدهٔ تخم مرغ، ماهی، روغن دانهٔ کاج، سیب و سیب‌زمینی بخورید که هر هشت مادهٔ غذایی خاصیت سیرکنندگی دارند.

باور کنید برای این کار نیازی به قرص‌ها و داروهای شیمیایی نیست. دور و بر ما مواد غذایی زیادی وجود دارد که باعث سیری می‌شود یعنی به طور طبیعی جلوی اشتها را می‌گیرد و شما را به وزن ایده‌آلتان نزدیک می‌کند.

سفیده تخم‌مرغ
تخم مرغ به طور طبیعی جلوی اشتها را می‌گیرد زیرا حاوی پروتئین و ریزمغذی‌هایی است که دیر هضم هستند و به این ترتیب باعث سیری می‌شوند. محققان دریافته‌اند خوردن تخم مرغ باعث تحریک "سنتز گلوکز"(قند) در روده می‌شود و این امر طول مدت سیری را بیشتر می‌کند.

اگر می‌خواهید لاغرشوید: قبل از اینکه در جمع دوستان و خانوادهٔ خود شام مفصلی میل کنید و کالری پشت کالری دریافت نمایید، یک عدد تخم مرغ را آب پز کرده و سفیده‌اش را میل کنید. این کار جلوی اشتهای شما را می‌گیرید و نمی‌گذارد به هوای بقیه، شام یا ناهار مفصلی بخورید. توجه داشته باشید فقط سفیدهٔ تخم مرغ را توصیه کردیم نه زردهٔ آن‌را. زردهٔ تخم مرغ سرشار از چربی و حاوی حدود ۷۰ کالری است.

ماهی
تمام انواع ماهی‌ها خاصیت سیر کنندگی دارند. به خاطر اینکه ماهی‌ها سرشار از پروتئین‌های کامل و دیر هضم هستند. علاوه بر این پروتئین‌ها با فرستادن پیام سیری، مستقیماً روی بخشی از مغز تأثیر می‌گذارند که مسئول فرستادن علائم گرسنگی است. اگر می‌خواهید لاغر شوید یک تکه ماهی را به صورت کبابی یا آبپز میل نمایید. برخلاف تصور عموم "امگا ۳‌ها" در حین پخت از بین نمی‌روند.

روغن دانهٔ کاج
مصرف روغن دانهٔ کاج، عملکرد هورمون‌هایی که مسئول مخابرهٔ پیام «سیری» به مغز هستند را تحریک می‌کند. به این ترتیب این روغن اشتها را کور می‌کند. این یافته نتیجه پژوهش محققان آمریکایی است که روی ۱۸ زن چاق مطالعه کردند. بعد از نیم ساعت از مصرف روغن دانهٔ کاج، یک سوم اشت‌ها از بین می‌رود. اگر می‌خواهید لاغر شوید می‌توانید از این روغن برای از بین بردن اشتهایتان استفاده کنید اما توجه داشته باشید که دچار افراط نشوید زیرا ۱۰۰ گرم از این روغن حاوی ۶۷۳ کالری است.

سیب

سیب با داشتن تنها ۵۰ کالری، سرشار از فیبر بسیار خاصی به نام "پکتین" است. این فیبرهای خاص میزان قند خون را ثابت نگه می‌دارند که باعث کنترل اشتها می‌شود. اما خواص سیب به همین جا ختم نمی‌شود. پکتین‌ها همچنین در طول هضم غذا ژلی در معده می‌سازند که چربی‌های دریافتی از غذاهای دیگری را به تله می‌اندازد. اگر می‌خواهید لاغر شوید سیب را با پوستش میل کنید. پوست سیب سرشار از فیبر است. ۱۰۰ گرم سیب پوست نکنده حاوی ۳٫ ۷ گرم فیبر است در حالی که سیب پوست کنده فقط ۲٫ ۱ گرم فیبر دارد.

سیب‌زمینی
سیب‌زمینی هم‌زمان دارای قندهای دیرجذب و فیبر است. قندهای دیر جذب که دیر هضم می‌شوند کاملاً سیر کننده‌اند. این قند‌ها به کندی هضم می‌شوند و می‌توانند تا ۴ ساعت احساس سیری ایجاد کنند. در خصوص فیبرهای موجود در سیب‌زمینی هم باید بگوییم که این فیبر‌ها در معده حجیم می‌شوند و جای زیادی می‌گیرند و این امر میل به خوردن و احساس گرسنگی را کاهش می‌دهد.

اگر می‌خواهید لاغر شوید: سیب زمینی را آب پز یا بخار پز کرده و میل کنید. سیب زمینی پخته شده نسبت به سیب‌زمینی سرخ شده کالری کمتری دارد (در هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی پخته شده ۸۵ کالری وجود دارد و همین میزان سیب زمینی سرخ شده حاوی ۴۰۵ کالری می‌باشد).


دلایل سفیدی زودرس مو را بدانید
ساعت ۱٠:٢٠ ‎ق.ظ روز یکشنبه ۳ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:
دکتر نصرت پورسینا با بیان اینکه از حدود 30 سالگی موهای سر در هر دو جنس زن و
مرد شروع به سفید شدن می‌کند، اظهار کرد: زمان سفید شدن مو به عواملی مانند ژنتیک و ارث بستگی دارد البته گاهی بیماری‌هایی مانند کم کاری تیروئید و کمبود بعضی از مواد مغذی هم باعث سفیدی زودرس مو حتی در بین کودکان می‌شود.

وی ادامه داد: در درمان سفیدی موی سر ابتدا باید آزمایش های مخصوص انجام شود و اگر نرمال بود به فکر مسائل ژنتیکی باشیم اما اکثر افراد ظاهر موی سفید را دوست ندارند و درصدد رنگ کردن مو و جبران آن هستند. وی با اشاره به اینکه هیچ رنگی به صورت دائمی باعث عدم برگشت سفیدی مو نمی‌شود، اظهار کرد: اگر در تبلیغات مشاهده می‌کنیم که رنگ موی خاصی از برگشت کامل سفیدی مو جلوگیری می‌کند، اشتباه است. این موضوع به این دلیل است که در مورد موهای سفید شده در سنین بالای 30 سالگی و یا قبل از آن، سلولهایی که در حال رشد هستند، ملانوسیدهای آنها فعالیت نکرده و موهایی که از سطح پوست سر خارج می شوند مجددا به صورت موهای سفید خارج می‌شوند.

این متخصص پوست و مو با اشاره به رعایت نکات مهم در مورد رنگ کردن تصریح کرد: رنگ مو باید صد درصد استاندارد باشد و به ریشه و ساقه مو آسیب نرساند و رنگ‌هایی که دارای برچسب وزارت بهداشت هستند خریداری شود. همچنین در هنگام رنگ کردن مو از اکسیدان و آب اکسیژنه خیلی کم استفاده شود. وی گفت: بطور کلی می توان گفت هیچ رنگی نیست که صد درصد به مو آسیب نرساند و هر رنگی تا درجاتی باعث خشکی ساقه مو یا خارش و سوزش سطح سر هنگام رنگ کردن می
شود.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از خشکی مو باید بعد از اینکه رنگ روی سر
گذاشته شد و مو رنگ شد بهتر است تارهای مو را با روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون، نارگیل و بادام چرب کرد. این متخصص پوست و مو توصیه کرد: شستشوی موی رنگ کرده با شامپوی مخصوص موهای رنگ شده باید انجام شود تا تداوم رنگ بر ساقه مو را بیشتر نماید.

این متخصص همچنین گفت: گاهی بعضی از افراد به ترکیبات پارافنیل دی
آمین حساسیت دارند که ممکن است سبب قرمزی و حساسیت صورت و پلک ها شود که این افراد باید از رنگ های مخصوص که حاوی این ماده نباشد استفاده کنند.

وی افزود: اگر مو زیاد رنگ شود یا با برس شانه شود و یا برای خشک کردن موها از سشوار به میزان زیادی استفاده شود انتهای تار مو موخوره می شود. دکتر پورسینا خاطرنشان کرد: برای تقویت و جلوگیری از آسیب دیدن موهای رنگ شده باید از شامپوهای نرم کننده، شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده و روغن‌های طبیعی مانند نارگیل، بادام، زیتون و غیره استفاده کرد.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : ایسنا

ورزش با افزایش قد چه ارتباطی دارد؟
ساعت ٢:٠٧ ‎ب.ظ روز شنبه ٢ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:

آفتاب: دکتر علی اشرف خزایی در گفت و گو با ایسنا، گفت: با وجود تحقیقات و پژوهش های صورت گرفته در زمینه تاثیر ورزش بر قد بلندی، تاکنون ارتباط معناداری بین این دو مقوله دیده نشده است.

به گفته این دکترای تربیت بدنی بر اساس پژوهش های انجام گرفته استفاده از تغذیه مناسب در کنار ورزش و فعالیت های بدنی می تواند شرایط مناسبی را برای فعالیت صفحات رشد مهیا کند، اما اینکه ورزش و فعالیت بدنی به طور مستقیم سبب قد بلندی افراد شود تاکنون به اثبات نرسیده است.

خزایی عامل اصلی تعیین کننده قد افراد را ژنتیک دانست و گفت: اگر فردی به طور ژنتیکی استعداد قد بلندی نداشته باشد و به عبارت دیگر فاقد ژن قد بلندی باشد، به هیچ وجه نمی توان شرایطی را فراهم کرد تا او قد بلند شود.

وی افزود: پرداختن به برخی از ورزش ها نظیر بارفیکس ممکن است بتواند صفحه رشد را فعال کند، اما به جرات می توان گفت که هیچ ورزشی نمی تواند سبب قد بلند شدن یا قد کوتاه شدن افراد شود.

 
 

ایران رتبه اول مصرف نوشابه در دنیا
ساعت ۱:٥۸ ‎ب.ظ روز شنبه ٢ آذر ۱۳٩٢   کلمات کلیدی:
آفتاب: به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، دکتر گل علیزاده معاون پشتیبانی سازمان نظام پزشکی و نایب رییس انجمن پزشکان عمومی ایران در این مراسم با بیان عوامل اجتماعی موثر بر سلامت افراد جامعه گفت: در دنیای امروز دیدگاه های سلامت، چشم انداز وسیعی پیدا کرده و ضرورتاً توجه ویژه ای به عوامل تعیین کننده غیرطبی سلامت شده است. بدین معنا که عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نظیر میزان درآمد ، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه ، طبقه اجتماعی بسیار بیشتر از عواملی مانندعوامل بیولوژیکی باعث ابتلا به بیماری می شوند و در سلامت انسان نقش بسزایی دارند.
 
امروزه پوکی استخوان یکی از مشکلات تغذیه شایع در کشور است که به دلیل کمبود دریافت کلسیم در رژیم غذایی روزانه در طولانی مدت رخ می دهد. در واقع اگر فردی کلسیم را از طریق مواد غذایی دریافت نکند، ابتدا دچار کاهش تراکم استخوان ، نرمی استخوان و سپس دچار پوکی استخوان می شود.
 
وی افزود: طبق مطالعات انجام شده 90 درصد خانواده های ایران کمبود کلیسیم دارند و بعد از حذف یارانه شیر و افزایش قیمت مواد لبنی ، خرید مواد لبنی 14 درصد کاهش نشان می دهد. در واقع گرانی شیر و لبنیات باعث شده که بسیاری از خانواده های ایرانی شیر را از سبد کالاهای مصرفی حذف کنند و اولویت را به نان، برنج ، گوشت و مرغ بدهند. شیر یکی از منابع با ارزش و اصلی در هرم غذایی است و بدن انسان بیشتر از گروه غلات، میوه و سبزیجات به این منبع غذایی نیاز دارد.
 
پیش از گرانی این ماده غذایی آمار مصرف شیر و لبنیات 80 تا 100 کیلوگرم در سال بود که در حال حاضر با کاهش 22 درصدی مواجه شده ایم و به 60 تا 70 کیلوگرم در سال کاهش پیدا کرده است.
دکتر گل علیزاده به افزایش اضافه وزن در میان آحاد مردم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شاهد کاهش تراکم استخوان در سنین زیر 30 سال در کشور هستیم که این دسته از افراد با کوچکترین ضربه ، خود به خود دچار شکستگی می شوند که بار مالی زیادی را به خانواده و جامعه تحمیل می کند.
 
وی ادامه داد: همچنین 30 درصد افراد جامعه ما اضافه دارند، 15 درصد افراد چاق هستند همچنین 6 درصد جمعیت کودکان زیر 5 سال جامعه دچار کوتاهی قد، 4 درصد دچار لاغری ، 4 درصد دچار کمبود وزن و 28 درصد از جامعه نیز دچار کم تحرکی هستند.
 
به گزارش خبرآنلاین؛ نایب رییس انجمن پزشکان عمومی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: برای تشریح اهمیت تاثیر استفاده شیر برای بدن انسان باید گفت که حتی خامه ، سرشیر و کره نیز که جزو فرآورده های شیر هستند هیچ گاه منبع مناسبی برای کلسیم نیستند. این فرآورده ها تنها باعث بالا رفتن چربی خون و کلسترول می شوند و اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارند.ماست خامه ای ، پنیر خامه ای و شیر پرچرب نیز کمترین میزان کلسیم را دارند و نمی توان به لحاظ منبع غنی کلسیم به آنها تکیه کرد. بر این اساس از یک طرف کاهش مصرف شیر و فرآورده های لبنی و از سوی دیگر آمار تکان دهنده نوشابه های گازدار که ایران را در جایگاه نخست استفاده از نوشابه در دنیا قرار داده است هشداری جدی برای تغییر نگرش مردم در برنامه غذایی خود است.
 
وی ادامه داد: سرانه استفاده از نوشابه گازدار در دنیا 10 لیتر است . این در حالی است که ایران به صورت سالانه 42 لیتر نوشابه گازدار استفاده می کند. این برنامه غذایی غلط سبب پوسیدگی دندان، چاقی، سوء تغذیه ، اثرات مخرب بر کلیه ، اختلال در خواب و ... خواهد شد.